29.4.2011

Prosecco Flavours XIV. 2.5. - 4.5.2011 Chřest

Milí hosté, přátelé a kamarádi,
sezónnost by měla být „motto“ každého dobrého kuchaře a i po dvou letech různých degustačních menu se s jarem opět náš šéfkuchař vrací k první jarní zelenině – chřestu.
Šéfkuchař Petr Bednář s Dušanem Jakubcem a jejich týmem pro vás připraví nové pokrmy plné nápadů a zajímavých chuťových kombinací z denně sklízeného mělnického chřestu, kde po několika hodinách od sklizně jej budete mít na talíři. Navažme společně na tradici chřestových slavností a přijmete pozvání na čtrnácté Prosecco Flavours.
Od pondělí 2. 5. do středy 4. 5. každý večer od 18,00 hodin pro vás náš tým kuchařských umělců připravuje degustační menu o 6 chodech v ceně 550 Kč za osobu.
(pg)
Pro milovníky vín jsme k této příležitosti zařadili do nabídky Cuvée 6 - Asparagus - Nové Vinařství
Jarní, kulaté a svižné bílé víno, které je určeno především jako doplněk ke chřestovým specialitám a k dalším jarním lahůdkám. Cuvée odrůd:Veltlínské zelené a Sauvignon blanc. Suché.

Od pondělí 2. 5. do středy 4. 5. každý večer od 18,00 hodin pro vás náš tým kuchařských umělců připravuje degustační menu o 6 chodech v ceně 550 Kč za osobu.

MENU Prosecco Flavours - CHŘEST

Zauzený filet ze žluto-ploutvého tuňáka s paprikovo–kari espumou a marinovaným chřestem se polosušenými tomaty

Chřestová polévka s bonbónem z kozího sýru a ligurských oliv v křupavém těstě

(pg)
Grilovaný zelený chřest s lehce vařeným farmářským vejcem, prosciutto San Daniele a holandskou omáčkou

Mladá jarní krůta s chřestovým rizotem a smaženým chřestem se silným lanýžovým jus

Do růžova pečená jehněčí kýta na salátu z chřestu, medvědího česneku a nových brambor s gremolátovým máslem

Jahodové jarní trio
Capuccinno z jahod s panna cottou
Mille feuille s mascarpone a jahodami, jahodové želé s pěnou z růží

550,-