Milí přátelé,
ve spolupráci s předním producentem šumivého vína Prosecco firmou BISOL pod značkou Jeio - jsme pro vás připravili velmi lehké speciální cuvée Ristorante Prosecco - Jeio Cuvée brut S. Stefano di Valdobbiadene.
Cuvée vytvořené z 65% Prosecca, Incrocio Manzoni 6.0.13, Savignonu, Chardonnay a Verdiso hroznu pocházející pouze z vinic oblasti Altamarca Trevigiana z místa v okolí Valdobbiadene, kde se produkuje výtečné víno Prosecco DOC. Půda vinic je natočena k jihu s je preferována nízká hektarová výtěž, která zaručuje vína extrémě chutné, svěží ale tělnaté. Macerování hroznů probíhá za studena čímž se upevní aromatické prvky a následně je vydá v podobě charakteristické ovocné chuti. Dlouhé a pomalé kvašení v kombinaci s prodloženou dobou zrání na kvasinkách zaručuje víno s neobvyklou finesou a elegancí.